Skärmavbild 2018-12-03 kl. 15.24.54

ÄVEN EN NY BIL BEHÖVER LACKSKYDDSBEHANDLAS

Lackbehandling
  • Varför skall jag lackskyddsbehandla min bil, den är ju ny?

Alla lackade ytor – nya som gamla – har mikroskopiska gropar och ojämnheter. Det ser ut som ett alplandskap i miniatyr. Det är i dessa fickor som föroreningar lätt fastnar och så småningom gör lacken svårskött, lättrepad och utsatt för oxidering.

  • Vad gör lackskyddet för skillnad?

Ytan får ett glashårt skyddande skikt som och gör den motståndskraftig mot oxidering, smuts, smårepor och UV-strålar. Ditt fordon får en briljant glans och en slät, smutsavvisande yta som gör bilen lätt att hålla ren.

  • Är det värt investeringen?

– Smuts fastnar inte lika lätt på vattenavvisande yta.
– Ditt fordon blir lätt att hålla rent.
– Ditt fordon får en längre nybilskänsla.
– Ditt fordon håller ett bättre andrahandsvärde. 

HOS OSS KAN DU VÄLJA MELLAN TRE OLIKA LACKSKYDD.

SonaxClearCoat

Keramiskt 1-komponents lackskydd, 12 månaders intyg.

Behandlingen ger glans och skydd med en vattenavvisande yta upp till 12 månader. En gång per år återkallas bilen för en årlig kontroll. Då utförs en tvätt och besiktning av skyddet. Därefter bestäms i samråd med kund om en eventuell återbehandling och förlängning av skyddet.

SonaxBaseCoat

Keramiskt 2-komponents lackskydd med mycket goda egenskaper och 36 månaders intyg.

Produkten appliceras i två steg. Första steget bildar en tunnt skikt som fyller ut ojämnheterna i lacken. Därefter påförs steg två som bildar en motståndskraftig och flexibel yta. Smutsen får svårt att fastna och ytan blir extremt lätt att tvätta. Lacken får en briljant lyster med hållbarhet upp till 3 år. En gång per år ska bilen in på underhållsbesiktning med tvätt och kontroll av lackskyddet.

SonaxMasterCoat

Ett unikt keramiskt 2-komponents lackskydd med extremt lång hållbarhet och ett Longlife intyg.

Behandlingen utförs i två steg med olika egenskaper. Ytan blir extremt slät och spegelblank och skyddas från UV-strålar, biltvättmedel och mekanisk påverkan. Dessutom ger den en fantastisk flexibel yta som stöter bort vatten och smuts och gör bilen mycket lättvättad. Den flexibla egenskapen är viktig i klimat med stora temperaturväxlingar, där bilplåt och lack utvidgas och krymper. En gång per år ska bilen in på underhållsbesiktning med tvätt och kontroll av lackskyddet.